Letöltések

NEO-BHÁSMHOR (novella)

A Főnix Könyvműhely „Halhatatlanok” antológiájában jelent meg 2017-ben. Egy felettébb különös halhatatlanságban szenvedő férfi életét követhetjük nyomon benne az 1860-as évektől napjainkig.

Neo-bhásmhor (PDF)

AZ ARATÓ HALÁL (regényrészlet)

Az Arató Halál az ötödik regényem. Klasszikus fantasy egy halálpappal, egy szellemlánnyal és egy elátkozott mágikus kaszával a főszerepben.

Fülszöveg:

Arawn, a halálpap első inspektori küldetésén egy eldugott templomban nyomoz egykori tanítómestere különös és váratlan halálának ügyében. Hamar világossá válik, hogy a rend tagjai és az ódon falak valamit rejtegetnek, és úgy tűnik, Arawn számára nincs menekvés az Orm-hegykatlan templomából. Az egész helyet gonosz, nem evilági aura öleli körül, melyben Lentúr, a pokolbéli szörnyeteg uralkodik és irányít mindent és mindenkit. Arawn és hűséges segítője, Zaub kevésnek bizonyulnak a bestia és követői legyőzéséhez, ám van még valami vagy valaki az öreg templom vaskos falai között, aki szövetségesük lehet: az Arató Halál, egy saját tudattal bíró, mágikus erejű fegyver. A halálpapot szerelme, Hythe, a szellemlány is segíti, de amint egy gyönyörű, hús-vér nő megjelenik a színen, a szellemlány kegyetlen és rideg énje is mindinkább megmutatkozik. Időközben Lentúr mind erősebbé válik, egyetlen célja pedig az inspektor elpusztítása. Vajon Hythe és az Arató Halál kiállnak-e Arawn mellett? Ki kinek segít a végső harcban?

A regény első 3 fejezetét letöltheted innen :

Az Arató Halál 1-3. fejezet (PDF)

A “Vásárlás”-ra klikkelve 20% kedvezménnyel megvásárolhatod a könyvet:

VÁSÁRLÁS

Jó olvasgatást kívánok!

YABBAGABB TÖRTÉNETEK

Yabbagabb a szélhámos harcos-varázsló pszionicista vadtehetség főhőssel 5 novellám jelent meg 1993 és 1999 között a Bíborhold, Holdtölte és az Alanori Krónika magazinokban. Továbbá a Kaland nélkül és a Yabbagabb a kalandorok szégyene c. regényben olvashattok róla, illetve az Ajtók és átjárók antológiában is megjelent egy novellám, amiben szintén ő a főszereplő. Az alábbi linkekre klikkelve ingyenesen letöltheted a Yabbagabbos novelláimat.

Yabbagabb és a kapzsi fogadós (PDF)

Yabbagabb és a zsarnoki szemlélő (PDF)

Yabbagabb és a tűzmágus (PDF)

Yabbagabb és a sötét páros (PDF)

Yabbagabb és a boszorkány átka (PDF)

Yabbagabb és a halott szemfényvesztő (PDF)

BANKI MESÉK

A “Banki mesék” egy teljesen egyedi és szokatlan stílusú “félig fantasy – félig valami egészen más” alkotás. Egy banki alkalmazottról szól, aki a mindennapos munkahelyi stressz elől a saját maga kreálta fantázia-világba menekül.

A fejezeteket olvasva egy telefonközpontos ügyintéző munkáján keresztül bepillanthatsz a banki ügyfélszolgálat világába. Megismerhetsz néhány banki szolgáltatást/terméket, és az ügyintéző és az ügyfelek párbeszédén keresztül információkat találhatsz a bankok egyoldalú szerződésmódosításától kezdve a devizahitel-kamatok bosszantó emelkedésén át a tőzsde és a befektetések világáról. Mindeközben nyomon követheted, hogyan alakul át a főszereplő számára a valóság fantazmagóriává, hogyan lesz egy panaszos ügyfélből egy halálon túli sereg vezére vagy épp egy óriási hatalmú mágus.

Ha érdekel a történet (amit egyébként igyekeztem humorosra csinálni), letöltheted az alábbi linkre klikkelve.

Banki mesék (PDF)

Megjegyzés: A Banki mesék valamennyi szereplője és eseménye a képzelet szülötte, s nem azonosítható élő személyekkel és megtörtént eseményekkel.

LAPOZGATÓS JÁTÉKOK

Akik nem ismerik a lapozgatós könyveket, azok számára egy gyorstalpaló: A hagyományos regényekkel ellentétben ezeket nem lineárisan kell olvasni, hanem előre-hátra lapozgatva, a könyv utasításának megfelelően. Az ilyen könyvek rövid bekezdésekből állnak, a fejezetek végén döntési lehetőséggel, hogy melyik számú bekezdéshez kell továbblapozni – a játékos választásától függően. Tehát maga az Olvasó a kaland főhőse, és a választásától függően alakul a történet!

20-25 évvel ezelőtt tucatnyi lapozgatós játékot írtam, amik közül néhányat nemrég megtaláltam. Igyekszem minél többet begépelni és elérhetővé tenni.  Saját újításként ezeket egyszerre többen is lehet játszani, és az Olvasók együtt vagy akár egymás ellen áskálódva küzdhetik végig a kalandokat. 10-14 éves korosztály számára kiváló bevezető a szerepjátékok világába, de az idősebbeknek is bátran tudom ajánlani, mindenkinek, aki kedveli az összetettebb társasjátékokat.

A kígyóember kincse (PDF)

A tűz háborúja (PDF)

KALAND NÉLKÜL (ingyenesen letölthető regény)

A Kaland nélkül a második regényem, melyet 2001-ben írtam. A kritikák és visszajelzések alapján a legsikeresebb az eddig megjelent könyveim közül. 2018-ban megjelent angolul is (No more quests); ebook-ként 60 ország több mint 400 online könyváruházában kapható.

Összefoglaló:

Négy kalandozó ül egy asztal körül Karavan, a Mongor Birodalom dekadens fővárosának kétes hírű fogadójában, a Sárga Kígyóban. Behemor, a berserker barbár, Csibor, a goblin pap, Zaislo, az alkoholista kocsmai verekedő és Yabbagabb, a harcos-varázsló pszionicista vadtehetség. Nyugodt társalgásukat semmi sem zavarhatja meg. A fertőző ragály, a négyük és a többi vendég elpusztítására felsorakozó hadsereg, a titokzatos gyilkosságok, az áldozatokból összedobált kupac egyre növekvő mérete, az élőholt szörnyetegek, s az érkező démonfejedelem, kevesek ahhoz, hogy miattuk félbehagyják békés borozgatásukat. Míg a fogadó vendégei élethalálharcukat vívják, addig ők békésen üldögélnek, iszogatnak és beszélgetnek, s nem is sejtik, hogy cselekedeteik abszurditása orvosság egy félisteni hatalmasság lelki békéjének helyreállítására.

A regény letöltheted innen. Jó olvasgatást kívánok!

Kaland nélkül  (PDF)

A FEKETE EGY (teljes regény)

A Fekete Egy volt az első fantasy regényem. 2000-ben jelent meg az első kiadása. A teljes bővített, második kiadást elérheted innen:

A Fekete Egy (PDF)

Történet egy kisgyerekről, Raul Drakbarról, akit elszakít szeretteitől Golota, az óriás. Egy mocsárerdőben lévő eldugott templomba kerül, ahol halálpapot nevelnek belőle. Meg kell küzdenie saját múltja árnyaival, régi önmagával és az életére törő Morbcussal, a Fekete Egy elfajzott halálpapjával.

MIK AZOK A FÁK? (kisregény)

A “Mik azok a fák?” kisregényt a “Regényes természet” pályázatra írtam, amire 239 érvényes pályamű érkezett, és sajnos nem lettem dobogós vele. Környezetvédelemmel kapcsolatos kisregénnyel lehetett nevezni. A “Mik azok a fák?” allegorikus ábrázolása a saját világunknak, egy nagy metafora a környezetszennyezésről, amely a Mágusok Rendjén és korlátlan varázslathasználatukon keresztül mutatja meg, hogyan pusztítják el maguk körül a természetet. A főszereplő, XXVI. Zion, a Ziászi Birodalom máguscsászára, egy tizennégy éves fiú. Az ő jellemfejlődését követhetjük nyomon. Útja során olyan szeretetre méltó társakra lel, mint Atsirut, a turista, Picu, a kis tündér vagy Mama, a jós néni, aki 49 évet várt rá, hogy találkozhasson vele. A mű nem csak a környezet védelméről szól, hanem mellette legalább annyira a szeretetről és az önfeláldozásról.

Mik azok a fák? (PDF)